Вітаю Вас Гість | RSS


Відкрита Покутська Ліга "Що? Де? Коли?"



Субота, 20.04.2024, 01:39
Головна » 2012 » Січень » 22 » 2012: відлік почато
18:21
2012: відлік почато
Усім ВІП-персонам наше шанування!

Отож, сезон інтелектуальних ігор 2012 зробив свій перший крок у неділю  22 січня, коли Україна святкує День Злуки. Про символічність цього дня дещо пізніше, а зараз про саму гру. Крім звичних правил, для спортивного «Що? Де? Коли?» - запроваджено ряд нововведень.
По-перше, це є правило «Право на Магістра». (Рейтинг Претендентів дивись тут...>>>)
Кожна команда протягом гри може використати правило «Право на Магістра». Тобто, один раз за всю гру, в будь-якому турі, команда може залишити за столом тільки одного гравця. За столом може залишатись будь-хто із гравців команди.
Інші гравці залишають зал рівно на одне питання і зберігають повне мовчання протягом часу, наданого гравцю на обдумування та написання відповіді.
Якщо гравець, що залишився за столом, дасть правильну відповідь на питання, то команда отримає 2 ігрових очки. Якщо ж гравець не відповість правильно – команда отримує мінус одне ігрове очко!
Протягом ігрового сезону ведеться статистика правильних відповідей, які будуть давати гравці, що залишаються за столом одні. Ці гравці називаються «Претендентами».  Якщо хтось із претендентів набирає протягом сезону 12 правильних відповідей, то він отримує звання «Магістра ВІП-Ліги». Разом із цим званням, в кінці року він отримає і спеціальну персональну відзнаку ВІП-Ліги.

Друге нововведення – «Право на додаткову хвилину».
Право додаткової хвилини на обговорення питання може отримати будь-яка команда, якщо під час розминки капітан команди витягне у конверті аркуш із відповідним написом.

Ну, і третє нововведення – «Конвертація питань»
Кожна правильна відповідь – одне ігрове очко. Уся сума набраних протягом ігрового сезону ігрових очок буде конвертована у гривневий (а може й не тільки гривневий) еквівалент і виплачена у випадку, якщо команда займе у фіналі одне із призових місць.

Тепер стосовно самої гри, що відбулась в неділю 22 січня. Участь взяли 7 команд: «Три мости», «Міленіум», «Покутяночки», «Агенти впливу», «Нейронна бомба», «Google».
Схоже на те, що Іван Вережак вирішив відкрити власний «інкубатор» успішних команд. Привівши минулого року команду «Три мости» до перемоги, він, будучи її капітаном, залишив проект та організував новий стартап під відомим брендом «Google». Ми не знаємо, чи буде в цьому році Іванко виводити акції свого «дітища» на Нью-Йоркську фондову чи інтелектуальну біржу, але те, що у ВІП-Лізі у них є всі шанси зірвати свій Джек-Пот – це факт! До того ж, «Покутський Ларі Пейдж» ще й фортовий. Він зумів витягти для команди «додаткову хвилину». Правда, нею і не скористався. Що ж стосується іншого правила, то Іванко зробив просто фантастичний сольний прохід, успішно скориставшись «Правом на Магістра». В результаті – 2 додаткових очки змогли вивести команду на перше місце у першій грі сезону із результатом 12 правильних відповідей.
Що тут скажеш? Ставимо вам «лайк» і так тримати!

З ними на п’єдесталі розділили перше місце і унікальна команда «Міленіум». Цього разу вони знову демонструють успішну гру, до якої всі звикли. Головне завдання для команди в цьому році - правильно розподілити сили у цьому інтелектуальному марафоні, розрахованому не менш, ніж на 24 гри. І шкода, що не було пана Дармограя. Чекаємо на повернення в лоно Ліги.

Тепер стосовно другого місця. Мабуть, ми чогось не знаємо, але жінки вирішили, що цього року в моді срібло. Одразу дві «ісконно» жіночі команди: «Нейронна бомба» та «Покутяночки» - набрали по 11 правильних відповідей і стоять на відстані витягнутої руки від наших лідерів. «Покутяночки» -  титулована команда і вже отримувала перемогу в минулому році під час ігор в Івано-Франківську. Тоді вони теж взяли друге місце. Але Чемпіонат триває не один день. Тож загартовуйтесь і бажаємо успіхів.

«Три мости» з’явились в несподіваному складі. Із минулорічних чемпіонів був тільки пан Вячеслав Мартинюк. Незважаючи на те, що команда прийшла тільки на 7-ме питання першого туру, вони достойно виступили з результатом 8 правильних відповідей.

«Агенти впливу» виступали без свого капітана, але проявили свій бійцівський дух, і, зберігаючи минулорічну тенденцію, впевнено тримаються одразу після «Трьох мостів».

Ну, і лауреатами першої гри стала «Надія в Господі». Жвава і яскрава команда принесла дух молодості та енергії у наш з вами Чемпіонат. Сподіваємось, що наступного разу вони теж потішать нас своєю присутністю та почнуть грати так, як робили це на благодійній грі минулого року.

Що сподобалось: та, практично, все сподобалось. Всі команди просто чудові. А також дуже сподобалось одноголосне бажання грати вже наступної неділі. Ставимо всім «лайк» ;)

Що не сподобалось: що канал СТБ не узгоджує із ВІП-Лігою час трансляції серіалу «Шерлок Холмс». Це ж треба примудритись показувати його тоді, коли ми граємо. Погодьтесь, не серйозно якось!

До зустрічі наступного тижня в неділю о 13:00
 


Переглядів: 845 | Додав: ale | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]