Вітаю Вас Гість | RSS


Відкрита Покутська Ліга "Що? Де? Коли?"



Вівторок, 23.04.2024, 07:26
Головна » 2011 » Листопад » 4 » 3 листопада Що? Де? Коли? Турнір в області між бібліотеками районів
09:28
3 листопада Що? Де? Коли? Турнір в області між бібліотеками районів

3 листопада 2011 року, як ми вже і повідомляли раніше, відбувся міжрайонний турнір з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» приурочений 200-літтю з Дня народження Маркіяна Шашкевича. Гра відбулась в Івано-Франківську і в ній взяли участь 7 команд з Що? Де? Коли? практично з усіх районів Івано-Франківської області. Потрібно сказати, що команди були незвичайні. Вони складались із працівників бібліотек області.

що де коли бібліотеки

Треба зазначити, що організатори турніру пішли на певний експеримент та об’єднали команди з різних районів за територіальною ознакою.

Наприклад, команда під назвою «Покутяночка» із Снятина та Городенки разом виборювали своє право на звання «найрозумніших». Яремче, Верховина та Косів – команда «Гуцулочки».


Турнір розпочався зі вступного слова «хранителів книжок» та президента ВІП-Ліги Володимира Никифорука. За всім дійством стежило пильне око масмедіа серед яких була помічена газета Галичина та однойменне телебачення. Так що, незабаром Турнір зі Що? Де? Коли в Івано-Франківську можна буде спостерігати на телеекранах.

і місце

вручення нагороди за 1 місце

Гра традиційно складалась із трьох турів по 10 запитань у кожному. Між турами, гравців та глядачів розважала юна, талановита співачка з Івано-Франківська Анастасія.

анастасія

Юна співачка із Івано-Франківська Анастасія

Тепер щодо переможців. Перемогли в цій Першій грі представники Тлумача та Надвірної, команда «Берегині». Вони здобули перше місце та «взяли» аж 22 питання! Вітаємо їх.


Галичу та Рогатину вручають грамоту за 3 місце в Турнірі

Другими були наші земляки із Городенки та Снятина, команда «Покутянки».

Ну і третє місце за найазартнішою командою, що об’єднала сили Галича та Рогатина – «Роксолани». Ця команда вела найзапеклішу боротьбу за кожне питання і, навіть один раз апелювала до організаторів турніру щодо правильності відповіді.

Команда «Перевесло» із міста Калуша дала найоригінальнішу відповідь на турнірі за що і отримала від Президента ВІП-Ліги подарунок.

Атмосферу дружньої і цікавої гри створив ведучий турніру – Любомир Музичка. Чітко повідомляючи запитання, а також бавлячи публіку дотепними жартами та інтелектуальними відступами він зміг забезпечити успіх проведеному дійству.

Підрахунок правильних відповідей, а також визначення переможців проводив Каглян Олександр.

Загалом, як зазначають і представники команд і Івано-Франківська Наукова Бібліотека інтелектуальне свято вдалось! Також, йшла розмова про організацію міжобласного Західно-Українського Турніру зі Що? Де? Коли? між командами бібліотек.
Переглядів: 788 | Додав: ale | Рейтинг: 5.0/3
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]